Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Košický Festival Kroky ponúkne aj vlakový trenažér

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ide o prvý ročník podujatia s kultúrnym programom a sprievodnými aktivitami.

Košice 3. mája (TASR) - Festival cestovania a zážitkov pre rodiny s deťmi Kroky 2024 sa uskutoční v sobotu a nedeľu (4. - 5. 5.) v areáli Kulturparku v Košiciach. Ide o prvý ročník podujatia s kultúrnym programom a sprievodnými aktivitami. Súčasťou festivalu bude napríklad vlakový trenažér, ale aj prezentácie aktérov cestovného ruchu s ponukami pre rodiny s deťmi.

V programe vystúpení sú Paci Pac, Ujo Ľubo, Cupi a Lupi, Kúzelník Gabi, divadlo Cililing, škola moderného tanca či autogramiáda hercov. Pre deti budú pripravené nafukovacie atrakcie, maskoty, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, ukážky práce záchranných zložiek, Hravenisko s herňou spoločenských hier či modelmi vláčikov a autodráhami, ako aj ďalšie aktivity.

Generálnym partnerom podujatia je Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). "Svoje sny si na festivale môžu splniť malí aj veľkí milovníci vlakov. V stánku ZSSK totiž nájdete originálny vlakový trenažér simulujúci jazdu z kabíny rušňovodiča," priblížil hovorca spoločnosti Dominik Drevický. Zamestnanci ZSSK podľa neho poradia, ako vidieť najkrajšie miesta krajiny z pohodlia vlakového vagóna, ale aj dajú tipy, ako na potulkách vlakom čo najviac ušetriť.