Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Košiciach venovali výťažok z prenájmu stromčekov Lige proti rakovine

Na snímke vľavo riaditeľ Dobrovoľníckeho centra Košíc Martin Ištvan, druhý sprava majiteľ Fabriky 48 Peter Jochman a vpravo programová manažérka košickej Ligy proti rakovine Ľubica Slatina so šekom pre košické Centrum pomoci Ligy proti rakovine z projektu Dobrý stromček 2023. Foto: TASR František Iván

V poradí tretí ročník projektu organizuje Dobrovoľnícke centrum Košíc v spolupráci s partnermi. Ide o projekt s environmentálnym aj charitatívnym rozmerom.

Košice 21. decembra (TASR) - Prenájom živých vianočných stromčekov v Košiciach v rámci projektu Vianočný dobrý stromček 2023 vyniesol sumu 1000 eur. Aj tento rok putuje v prospech onkologických pacientov a symbolický šek si vo štvrtok prevzali zástupcovia košického Centra pomoci Ligy proti rakovine (LPR).

V poradí tretí ročník projektu organizuje Dobrovoľnícke centrum Košíc v spolupráci s partnermi. Ide o projekt s environmentálnym aj charitatívnym rozmerom. Poukázať má na prínos prenájmu vianočných stromčekov v kontajneroch, ktoré neskončia na smetisku, ale opätovne ich vysadia.

"Zmysel je jednak pomôcť prírode a zároveň to má aj charitatívnu stránku. Toho roku sme prenajali 29 stromčekov, okrem firiem aj fyzickým osobám v Košiciach, ktorým donesieme stromček domov na dva týždne," povedal riaditeľ Dobrovoľníckeho centra Košíc Martin Ištvan.

Za podporu sa poďakovala programová manažérka košického Centra pomoci LPR Ľubica Slatina. "Výťažok bude použitý na zabezpečenie programu a aktivít v prospech onkologických pacientov, pretože všetky tieto aktivity majú naši pacienti u nás bezplatne, ale my ich z niečoho financovať musíme," povedala pre TASR.