Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Regióny košického kraja sa odprezentujú na veľtrhu cestovného ruchu

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavel Neubauer

Kraj sa na veľtrhu zúčastní už desiatykrát a regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer, Zemplín spoločne odprezentujú svoje jedinečnosti.

Košice 24. januára (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) bude partnerským regiónom na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2017. Kraj sa na veľtrhu zúčastní už desiatykrát a regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer, Zemplín spoločne odprezentujú svoje jedinečnosti. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

"Spoločná prezentácia turistických možností, produktov cestovného ruchu a gastronomických špecialít sa Košickému samosprávnemu kraju osvedčila už na predchádzajúcich ročníkoch veľtrhu. Návštevníci si vďaka tomu vedia vytvoriť predstavu o obsahu viacdňovej návštevy kraja, o putovaní po zaujímavostiach jednotlivých regiónov," vysvetlila Bobriková.

Košice nie sú podľa jej slov len historickým mestom s najdlhšou pešou zónou na Slovensku, najvýchodnejšie položenou gotickou katedrálou v Európe alebo druhým najstarším maratónom na svete, ale aj mestom, ktoré má čo ponúknuť v každom ročnom období.

Región Spiša je podľa nej bohatý a zaujímavý svojimi prírodnými krásami a množstvom kultúrno-historických pamiatok Gotickej i Železnej cesty, ako i pamiatok zaradených do zoznamu UNESCO.

Rovnako má návštevníkom podľa nej čo ponúknuť i región Gemera. "Národný park Slovenský kras dáva možnosť objavovať prírodné krásy nad zemou aj v jej útrobách. Tunajšie jaskyne sú zapísané aj v zozname UNESCO. Neodmysliteľnou súčasťou regiónu je Kaštieľ Betliar so vzácnym parkom," skonštatovala Bobriková.

Gitarové múzeum v Sobranciach pripravuje pre návštevníkov ITF Slovakiatour 2017 zážitok. "V expozícii budú vystavené gitary Petra Jandu z Olympicu, Maťa Ďurindu z Tublatanky a rozsiahla zbierka dobových klávesových nástrojov Maťa „HUSA“ Husovského z Komajoty. Exkluzívny je aj model gitary, na akej začínal George Harrison z Beatles - Grazioso Resonet," prezradila Bobriková.

V poradí 23. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2017 sa uskutoční od 26. do 29. januára v priestoroch Incheba Expo v Bratislave.

ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne strednej Európy. Tohtoročný veľtrh je pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby SR. Zahraničným partnerom veľtrhu je Moravsko-sliezsky kraj.