Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Expolicajt obžalovaný z vraždy snúbenice sa na súde ospravedlnil

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Marek B. čelí obvineniu, že 30. septembra 2016 okolo 19.00 h v byte na Kováčskej ulici v Spišskej Novej Vsi po predchádzajúcej hádke napadol svoju snúbenicu Alexandru.

Košice 23. októbra (TASR) - Na Okresnom súde Košice I sa v pondelok predpoludním konalo pojednávanie týkajúce sa obzvlášť závažného zločinu vraždy, spáchaného na blízkej osobe. Expolicajt, ktorý mal zavraždiť snúbenicu, sa dnes ku skutku opätovne priznal a zároveň sa ospravedlnil rodine.

Dnes už bývalý policajt pohotovostnej motorizovanej jednotky Marek B. čelí obvineniu, že 30. septembra 2016 okolo 19.00 h v byte na Kováčskej ulici v Spišskej Novej Vsi po predchádzajúcej hádke napadol svoju snúbenicu Alexandru O. Spôsobil jej zranenia, ktorým podľahla. Nebohú potom zabalil do igelitového vreca, deky i posteľnej plachty, naložil do auta a odviezol k Levočskej priehrade, kde telo polial benzínom a zapálil. Následne išiel na políciu nahlásiť nezvestnosť svojej snúbenice. Tam sa však priznal a označil aj miesto, kde Alexandru zakopal.

Na pondelkové pojednávanie obvineného expolicajta priviedla eskorta s putami na nohách a rukách.

Po prečítaní záverečných rečí zo strany obžaloby a svojej obhajkyne vyjadril ľútosť nad tým, čo spravil. "Rád by som sa úprimne ospravedlnil celej rodine nebohej a úprimne ľutujem svoj skutok, ktorý si neviem vysvetliť," povedal obžalovaný Marek B.

"Myslím si, že to bolo povedané úprimne, ale ťažko povedať, že čo ľutuje viac. Či ľutuje viac to, čo sa stalo, alebo ľutuje viac sám seba, čo sa mu udeje. To je môj pohľad," dodal advokát Milan Kuzma, splnomocnenec poškodeného, otca nebohej.

Pojednávanie súd odročil na štvrtok 26. októbra, kedy by mal byť vyhlásený rozsudok.