Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Kniha Čarovný Púchov predstaví okres očami amatérskych fotografov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Najkrajšie fotografie zo svojho regiónu väčšinou spravia nadšení fotografi, ktorí majú fotografovanie len ako nezištnú vášeň, uviedol redaktor knižnej edície Čarovné Slovensko Martin Kmeť.

Púchov 13. júna (TASR) – Viac ako stovka umeleckých fotografií z okolia Púchova bude súčasťou novej knihy Čarovný Púchov. Zámerom vydavateľa je podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu v Púchovskom okrese, ako ho aj dostať do povedomia zahraničným turistom. Informoval o tom redaktor knižnej edície Čarovné Slovensko Martin Kmeť.

"Najkrajšie fotografie zo svojho regiónu väčšinou spravia nadšení fotografi, ktorí majú fotografovanie len ako nezištnú vášeň. Veľakrát však nemajú príležitosť ich ukázať svetu v knižnej podobe. Preto sme sa v našej spoločnosti rozhodli vydať špeciálnu edíciu fotokníh, ktorá bude prezentovať prácu regionálnych miestnych fotografov," uviedol Kmeť.

Objektívom zachytené Mauzóleum Jozefa Schreibera, kaštieľ v Lednických Rovniach, prírodné scenérie Belušských vrát či Slatinskej doliny okúzlia podľa neho nejedného čitateľa.

"Nebude to len pohľad na samotné mesto Púchov. Vybrané fotografie predstavia čitateľovi aj menej známe, možno pre niekoho nepoznané prírodné skvosty či zaujímavé miesta po kultúrno-historickej stránke. Prostredníctvom nich priblížia jedinečnosť a vysokú pridanú hodnotu tohto okresu na severozápadnom Slovensku," doplnil Kmeť.