Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Kežmarku pribudne nové obchodné centrum s oddychovou zónou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pôjde o investíciu vo výške približne päť miliónov eur, pričom väčšina bude prestavaná ešte v tomto roku.

Kežmarok 20. augusta (TASR) - V Kežmarku nedávno odštartovala výstavba nového námestia s obchodnou zónou. Súčasťou projektu na sídlisku Juh je aj fontána, ihrisko a ďalšia infraštruktúra pre oddych a trávenie voľného času. „Sme radi že investor sa rozhodol práve pre naše mesto a tešíme sa z toho, že okrem výstavby samotného obchodného centra vybuduje aj námestie a zveľadí zelené plochy na tomto mieste," uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Pôjde o investíciu vo výške približne päť miliónov eur, pričom väčšina bude prestavaná ešte v tomto roku. Výstavbu centra zrealizujú prostredníctvom lokálnych stavebných firiem a dodávateľov, vďaka čomu si podľa primátora nájde prácu okolo 100 ľudí. Ďalších 90 pracovných miest vznikne po otvorení centra, ktoré je naplánované na prelom apríla a mája budúceho roka.

Obchodné centrum vybudujú na Petržalskej ulici a bude sa rozprestierať na celkovej ploche takmer 5700 metrov štvorcových. Investorom je spoločnosť Primum s.r.o., ktorá sa podieľala aj na výstavbe hybridného centra s autobusovou stanicou v Banskej Bystrici. Riaditeľ spoločnosti Michal Milata potvrdil, že v príprave je aj výstavba ďalších centier v Sabinove, Topoľčanoch, Nových Zámkoch či Dubnici nad Váhom. Cieľom investora je priniesť obchodné značky aj do menších miest na Slovensku.

V Kežmarku pritom nejde o prvého investora, ktorý tento rok ohlásil svoj zámer. Spoločnosť Mubea, ktorá sa zaoberá výrobou automobilových komponentov, plánuje v okrese, kde je v súčasnosti miera nezamestnanosti na úrovni okolo 15 percent, preinvestovať viac ako 50 miliónov eur. V kežmarskom priemyselnom parku by tak malo vzniknúť približne 500 pracovných miest, z toho asi pätina v oblasti výskumu a vývoja.