Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Každú druhú dopravnú nehodu zapríčinil v Trnavskom kraji alkohol

Motorkár nezvládol riadenie a narazil do dodávky. Foto: Facebook Polícia Slovenskej Republiky.

Alarmujúci je počet dopravných nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu. Z 19 nehôd bolo až osem spôsobených pod vplyvom alkoholu.

Trnava 13. augusta (TASR) - V uplynulom týždni zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 19 dopravných nehôd. Oproti minulému roku ich bolo o desať menej, ale bola zaznamenaná jedna tragická dopravná nehoda. Rovnako ako v minulom roku, aj tento rok sa v 32. týždni stala smrteľná nehoda v okrese Senica. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

"Alarmujúci je počet dopravných nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu. Z 19 nehôd bolo až osem spôsobených pod vplyvom alkoholu, to znamená, že takmer každú druhú nehodu spôsobil opitý vodič," uviedla Kredatusová.

Policajti pri bežnom výkone služby a pri rôznych akciách vykonali 3738 dychových skúšok na alkohol u vodičov vozidiel a cyklistov. Svoje akcie policajti zamerali najmä na rôzne hudobné festivaly, ktoré môžu z hľadiska bezpečnosti v doprave predstavovať riziko jednak zvýšenou hustotou premávky a tiež náchylnosťou k požitiu alkoholu.

Z celkových meraní "nafúkalo" 37 vodičov, z toho 22 vodičov motorových vozidiel a 15 cyklistov. "V 14 prípadoch sa vodiči dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, keď im bola nameraná hodnota nad jedno promile. Ide o počet opitých vodičov, ktorých odhalila polícia. Otázny je počet vodičov, na ktorých polícia nepríde a jazdia po našich cestách," doplnila hovorkyňa.