Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Grantový program Spoločne pre región podporí projekty na východe

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Granty podporia projekty zvyšovania bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako aj environmentálne aktivity v maximálnej výške 2500 eur.

Košice 23. októbra (TASR) - V poradí 11. ročník grantového programu Spoločne pre región, v ktorom prerozdelia na podporu verejnoprospešných komunitných projektov 13.500 eur, otvorili v pondelok U. S. Steel Košice, s.r.o., a Karpatská nadácia (KN). TASR o tom informovala manažérka pre PR a komunikáciu KN Barbara Kollárová.

O finančnú podporu z tohto programu sa môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja, v ktorých pôsobia zamestnanci spomínanej hutníckej spoločnosti a jej dcérskych spoločností. Granty podporia projekty zvyšovania bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako aj environmentálne aktivity v maximálnej výške 2500 eur. Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 15. januára 2018.

Administrátorom grantového programu je Karpatská nadácia. Od svojho otvorenia program podporil 95 projektov celkovou sumou 241.905 eur.

"Plne si v našej spoločnosti uvedomujeme, že hutnícka fabrika je dôležitou súčasťou tohto regiónu a že všetko, čo robíme, má naň dosah. Vďaka našim zamestnancom, ktorí tvrdo pracujú a pomáhajú firme byť úspešnou, a vďaka partnerstvám s ďalšími ľuďmi a organizáciami, ktorým záleží na veciach verejne prospešných, dokážeme spoločne región rozvíjať," povedal na otvorení 11. ročníka programu prezident oceliarskej spoločnosti Scott Buckiso.

V minulom ročníku bolo podporených šesť projektov. Malých železničiarov potešili priestory v novej staničnej budove detskej historickej železničky v košickom Čermeli, obyvateľov obcí Jarabina a Hažlín nové oddychové zóny, milovníkov psov zase renovácia kynologického klubu Ľubovňan. Pribudla aj trojgeneračná komunitná záhrada v prešovskej Barličke a mladí dobrovoľníci z Domky sa pripravili na to, čo všetko dobrovoľníctvo ako životný štýl so sebou prináša.

"Jedenásty ročník nášho najstaršieho grantového programu, ktorý realizujeme v spolupráci s hutníckou spoločnosťou nepretržite už viac ako desať rokov, je dôkazom zodpovedného partnerstva, ktoré pretrvalo napriek neľahkým časom a regiónu východného Slovenska prinieslo veľa príležitostí, nových skúseností, ale aj mnoho hmatateľných a viditeľných výsledkov," konštatovala riaditeľka KN Laura Dittel.