Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Iniciatíva Červeného kríža pomáha sociálne slabým deťom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Vďaka nej boli obdarované deti z Banskej Štiavnice, ktoré vychováva stará mama či deti v Banskej Bystrici. Dostali spoločenské hry, športové potreby, knihy či potreby na maľovanie a písanie.

Banská Bystrica 13. októbra (TASR) - Konkrétna pomoc v slovenských regiónoch v projekte "S malou pomocou k veľkej radosti" má vďaka Červenému krížu reálne kontúry aj na Pohroní. Vďaka iniciatíve boli napríklad obdarované deti z Banskej Štiavnice, ktoré vychováva stará mama či deti v Banskej Bystrici.

V každom regióne Slovenska sa nájdu rodiny, ktoré majú zo svojho príjmu problém zabezpečiť základné životné potreby detí. Na veci, ktoré im urobia radosť, už prostriedky v rodinnom rozpočte nezostávajú. Vďaka iniciatíve "S malou pomocou k veľkej radosti" tak boli pre tieto deti často zakúpené spoločenské hry, športové potreby, knihy či potreby na maľovanie a písanie.

Ambasádorkou projektu je moderátorka Diana Hágerová, ktorá sa onedlho sama stane mamou. „Aktuálne, ako budúca mama, si intenzívne uvedomujem dôležitosť skutočného a bezpečného domova pre každé jedno dieťa. Preto beriem veľmi pozitívne, že aj maličkosť, akou je nákup bežných výrobkov, môže prispieť k vytvoreniu pohodlia domova pre deti, ktoré to potrebujú. Som rada, že môžem byť súčasťou tejto iniciatívy a verím, že sa nás zapojí čo najviac," uviedla Hágerová. Iniciatíva potrvá do 30. novembra tohto roka. Bližšie informácie o kampani nájde verejnosť na internetovej stránke Slovenského červeného kríža.