Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

HZS zasahovala v Malej Fatre, turista upadal do bezvedomia

Ilustračná snímka TASR/Radovan Stoklasa

Pomocou štvorkolky transportovali k Domu HZS, kde bol pacient odovzdaný privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice

Terchová 16. decembra (TASR) - Príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) vyrazili v sobotu v popoludňajších hodinách na pomoc 28-ročnému slovenskému turistovi na Chatu na Grúni v Malej Fatre. Muž po absolvovaní túry opakovane upadal do bezvedomia. HZS o tom informovala prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky.

Horskí záchranári po príchode na miesto udalosti muža vyšetrili a poskytli mu neodkladnú zdravotnú starostlivosť. „Následne ho pomocou štvorkolky transportovali k Domu HZS, kde bol pacient odovzdaný privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice,“ informovala HZS.

Zásah v Slovenskom raji

Horská záchranná služba (HZS) zo Slovenského raja v sobotu v podvečerných hodinách išla na pomoc 30-ročnému Slovákovi, ktorý sa vybral na túru z Košiarneho briežka cez Sedlo Medvedia hlava a pokračoval vo výstupe smerom na Matku Božiu. Pri turistike si poranil nohu v oblasti kolena.

Mladíkovi pomohli dvaja záchranári, ktorí ho pomocou terénneho vozidla transportovali k ubytovaciemu zariadeniu späť na Košiarny briežok. Na odporúčané zdravotnícke vyšetrenie odišiel turista na vlastnú žiadosť v sprievode svojich známych.

Informácia je zverejnená na webstránke HZS.