Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vysoké Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť

Takmer bez prestávky až do nočných hodín pracovala v predposledný deň roka 2006 posádka vrtuľníka LZZS ATE - pilot Ján Rušin, lekár Ján Stankovič a záchranár Martin Pavlovský. V predpoludňajších hodinách spadol na tvrdom zamrznutom snehu v Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách 21-ročný poľský lyžiar P.B. Foto: TASR - Ján Stankovič

Ako na svojej webovej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), svedkovia boli na vrchole spomínaného štítu, takže viac informácií poskytnúť nevedeli.

Vysoké Tatry 20. septembra (TASR) - Horským záchranárom nahlásili vo štvrtok v poobedňajších hodinách náhodní svedkovia pád kamennej lavíny v južnej stene Vysokej vo Vysokých Tatrách, v ktorej sa mala nachádzať jedna osoba.

Ako na svojej webovej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), svedkovia boli na vrchole spomínaného štítu, takže viac informácií poskytnúť nevedeli. Záchranári okamžite požiadali o súčinnosť posádku leteckých záchranárov, ktorá zobrala v Starom Smokovci na palubu záchranára HZS a následne smerovali k postihnutému.

Medzitým sa svedkom podarilo zostúpiť k horolezcovi, ktorý nejavil známky života, a okamžite zahájili laickú resuscitáciu. S pomocou palubného navijaka na miesto vysadili lekára leteckých záchranárov a tiež horského záchranára.

"Žiaľ, postihnutý pri páde utrpel poranenia nezlučiteľné so životom. Telo nebohého 46-ročného Slováka bolo následne transportované do márnice v Starom Smokovci, kde ho záchranári HZS odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR a pohrebnej službe," konštatuje sa na stránke.