Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Budovu Hotela Tenis v Nitre mesto predá

V prípade úspešného predaja objektu sa podľa primátora peniaze použijú na investičné akcie v meste.

Nitra 2. júla (TASR) – Budovu bývalého Hotela Tenis mesto predá vo verejno-obchodnej súťaži. Tento zámer odsúhlasili mestskí poslanci, ktorí tak definitívne rozhodli o ďalšom osude objektu. Podľa pôvodných plánov radnice sa mala nevyužívaná budova prerobiť na deväť nájomných malometrážnych bytov. Podľa primátora Jozefa Dvonča by však prestavba bola pre mesto finančne príliš náročná.

„Súčasná ekonomická situácia je taká, že v meste Nitra skutočne zvažujeme každý jeden výdavok. Vyprojektovať a postaviť deväť nájomných bytov by stálo určite nejaké peniaze a z nájomného by sme ich asi ťažko dostávali naspäť. To znamená, že sa hľadali iné možnosti,“ uviedol Dvonč.

S ponukou na využitie bývalého hotela sa na mesto obrátila aj nezisková organizácia Slniečko, ktorá v ňom chcela zriadiť bezpečný ženský dom a poradenské centrum pre obete domáceho násilia, týraných a zneužívaných detí. Opravu objektu chcela organizácia zabezpečiť prostredníctvom grantu z Nórskych fondov. Podľa Dvonča bola táto možnosť pre mesto pomerne výhodná, poslanci však napokon rozhodli inak.

„Tá idea, že by to stálo mesto nulu a objekt by sa dal do poriadku a začal by sa nejakým spôsobom prevádzkovať, bola celkom zaujímavá. Samozrejme, zase je tam riziko u týchto sociálnych zariadení, že po čase mesto dopláca energie alebo proste nejakým iným spôsobom podporuje takéto neziskové organizácie. Ďalšia alternatíva bola verejno-obchodná súťaž pre tento objekt a tú nakoniec poslanci podporili. Takže pôjdeme do verejno-obchodnej súťaže a budova sa predá,“ povedal Dvonč. V prípade úspešného predaja objektu sa podľa primátora peniaze použijú na investičné akcie v meste.