Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V obciach na Orave by malo v nedeľu pomáhať ešte 60 hasičov

Situácia v obci Oravská Lesná, v stredu 16.1.2019 Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou naďalej platí v Žilinskom kraji v 22 obciach a jednom meste.

Námestovo 20. januára (TASR)- Hasičom sa v oravských obciach zasiahnutých snehovou kalamitou podarilo do sobotného (19.1.) večera vykonať všetky práce, ktoré mali pôvodne naplánované na dva dni. V nedeľu by malo v obciach pomáhať ešte 60 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

"Vďaka perfektnej spolupráci HaZZ a Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR bolo z piatkového (18.1.) večera do sobotného rána zmobilizovaných 300 dobrovoľných hasičov, ktorí v sobotu ráno vyrazili v piatich evakuačných autobusoch HaZZ na pomoc na Oravu," pripomenula Farkasová.

Hasiči podľa nej až do zotmenia v zasiahnutých obciach odstraňovali veľké nánosy snehu zo striech budov, sprístupňovali cestné komunikácie, komunikácie k verejným budovám a rozširovali chodníky v obciach. "Počas soboty sa podarilo vykonať všetky práce súvisiace s odstraňovaním následkov snehovej kalamity, ktoré boli pôvodne odhadované na dva dni. V nedeľu bude v zasiahnutých obciach obyvateľom pomáhať 60 príslušníkov HaZZ," dodala.

Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou naďalej platí v Žilinskom kraji v 22 obciach a jednom meste. Pomoc v zasiahnutých obciach okrem profesionálnych a dobrovoľných hasičov poskytli i vojaci či polícia.