Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasičov zamestnávali cez víkend požiare suchých porastov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Počas víkendu hasili príslušníci HaZZ horiace porasty napríklad na košickom Luníku IX, v Čani, Jasove, Nižnej Hutke i v ďalších lokalitách Košického kraja.

Prešov/Košice 25. marca (TASR) - Likvidácia požiarov suchých porastov zamestnala počas tohto víkendu hasičov v Košickom a Prešovskom kraji. V tejto súvislosti zasahovali vo vyše 240 prípadoch.

Ako informovali TASR z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, počet požiarov suchých porastov, ku ktorým došlo na území kraja počas soboty (24.3.), dosiahol číslo 71. Dnešná bilancia je o niečo nižšia, do 19.00 h zápasili hasiči s ohňom vo vyše 50 prípadoch.

Väčšie rozlohy suchých porastov zhoreli na území Prešovského kraja počas víkendu napríklad pri Spišskom Podhradí, Chminianskych Jakubovanoch a Kamenici.

Na území Košického kraja zlikvidovali hasiči v priebehu soboty presne 70 požiarov, počas dnešného dňa zasahovali zatiaľ pri 53. Počas víkendu hasili príslušníci HaZZ horiace porasty napríklad na košickom Luníku IX, v Čani, Jasove, Nižnej Hutke i v ďalších lokalitách Košického kraja.