Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Požiar výrobnej haly v Ľubovnianskych kúpeľoch: Jeden zranený

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Viac ako 25 hasičom so siedmimi kusmi hasičskej techniky sa požiar podarilo lokalizovať pred 8.00 h.

Bratislava/Stará Ľubovňa 11. februára (TASR) – Škoda spôsobená požiarom, ktorý vypukol v pondelok v Ľubovnianskych kúpeľoch, bola predbežne odhadnutá na viac ako 300.000 eur. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Pred 2.00 h boli hasiči vyslaní do závodu na výrobu minerálnej vody do Ľubovnianskych kúpeľov. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí sklad s uskladnenými PET fľašami a kartónmi, pričom sa rozšíril aj do výrobnej haly a zasiahol výrobné stroje. Pri udalosti zasahovali profesionáli z Ľubotína, Kežmarku a dobrovoľní hasiči z Novej Ľubovne a Podolínca," uviedla Farkasová.

Viac ako 25 hasičom so siedmimi kusmi hasičskej techniky sa požiar podarilo lokalizovať pred 8.00 h.

"Z dôvodu, že materiálna škoda spôsobená požiarom bola predbežne odhadnutá na viac ako 300.000 eur, bola na miesto vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru," dodala Farkasová.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika doposiaľ neznámy páchateľ mal zatiaľ nezisteným spôsobom a pomocou doteraz presne nezistenej chemickej látky v zadnej časti prevádzky plničky vôd spôsobiť požiar.

"V dôsledku toho došlo k zhoreniu prístrešku, skladu a časti strechy výrobnej linky vrátane rôznych vecí, ktoré sa v týchto priestoroch nachádzali. Na mieste boli prítomní aj experti z kriminalistického a expertízneho ústavu a taktiež psovod so služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie horľavých látok, ktorý aj označil miesto, kde bola použitá horľavá látka," skonštatoval Džobanik. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.