Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Hasiči stále pomáhajú pri odstraňovaní snehovej kalamity na severe SR

Ťažká vyslobodzovacia hasičská technika je od utorka (15.1.) rána k dispozícii v 11 lokalitách Žilinského kraja. Počas dňa zasahovalo na severe Slovenska 60 hasičov, pomoc potrebovali najmä v okresoch Čadca, Žilina a Námestovo, ale aj v Tvrdošíne, Trstenej a Nižnej. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Hasiči v utorok pracovali najmä na odstraňovaní nánosov snehu na strechách škôl a zdravotných stredísk, ale tiež na sprístupňovaní komunikácií s traktobagrami a nakladačmi.

Žilina 16. januára (TASR) - Hasiči stále zasahujú pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity na severe Slovenska. Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru je ich pomoc potrebná vo viacerých obciach, v ktorých je vyhlásená mimoriadna situácia.

"Pomocou ťažkej a vyslobodzovacej techniky sprístupňujú v obci Novoť cestné komunikácie, v obciach Oravská Lesná, Klokočov, Dolný Vadičov, Lutiše a Čierne odpratávajú veľké nánosy snehu v okolí rodinných domov a ciest. V mnohých prípadoch odstraňujú sneh a ľad zo striech," uviedla Farkasová.

Veľké množstvo snehu odstraňovali podľa nej v utorok z hokejovej haly pri Oravskej priehrade, keďže hrozilo preťaženie. "Dnes boli na odstránenie snehu zo strechy vyslaní do Dolného Vadičova, kde bola ohrozená materská škola a do Olešnej, kde odpratávali sneh zo strechy základnej školy. Ich pomoc bola potrebná aj v Čadci, kde z niekoľkých bytových domov odstraňovali ľad a cencúle," doplnila Farkasová.

Dodala, že v spomínaných obciach a mestách zasahujú hasiči z Námestova, Tvrdošína, Čadce, Turzovky, Terchovej, Kysuckého Nového Mesta, Dolného Kubína, Nitry, Prievidze, Trenčína, Pliešoviec, Galanty, zo Záchrannej brigády v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Zákamenné, Klokočov, Skalité, Liptovský Mikuláš, Liptovská Kokava, Turzovka, Dolný Vadičov a Klubina.