Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Halušky Fest v Tureckej začína už v piatok koncertmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Ide o súťaž družstiev, ktoré budú pripravovať a následne konzumovať nielen tradičné bryndzové halušky, ale aj halušky na sto spôsobov.

Turecká 13. júla (TASR) - Koncertmi Kollárovcov, revivalu Elán Forever a country kapely Prameň štartuje v piatok popoludní v obci Turecká v okrese Banská Bystrica 24. ročník podujatia Halušky Fest. Majstrovstvá Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek prilákajú každý rok do obce niekoľko tisíc návštevníkov.

Podľa starostu Ivana Janovca sobota 14. júla už ale prinesie naozajstné súťažné zápolenie družstiev, ktoré budú pripravovať a následne konzumovať nielen tradičné bryndzové halušky, ale aj halušky na sto spôsobov. Ochutené nebudú len bryndzou, ale aj kapustou, vajcami, syrom či tvarohom.

Súťažiacim aj návštevníkom budú tento deň spríjemňovať ľudové hudby a fujaristi. Večerný program bude zase v réžii Ľudo Kuruc Bandu s programom Duchoň Revival a Rabat Kabat Revivalu.

Turecká bola v minulosti známa najmä uhliarstvom. Dnes ju navštevujú nielen milovníci krásnej prírody, ale dva razy do roka aj nadšenci typického slovenského jedla - halušiek a v zime zase priaznivci jazdy na netypických saniach - krňačkách.