Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Haas otvorí v Nitre HTEC vzdelávacie centrum pre oblasť CNC strojov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Firma zriaďuje HTEC CNC vzdelávacie centrá po celom svete. Ich cieľom je zaistiť najlepšie technológie a potrebnú podporu pre kvalitné a moderné vzdelávanie v oblasti CNC.

Nitra 7. mája (TASR) – Jediné vzdelávacie centrum na Slovensku pre programovanie CNC strojov a zariadení bude oficiálne otvorené 16. mája tohto roka v priestoroch Strednej odbornej školy polytechnickej v Nitre.

Zriaďovateľom HTEC vzdelávacieho strediska je spoločnosť Haas, ktorá patrí k najväčším svetovým výrobcom počítačom riadených obrábacích strojov a vývojárov CNC technológií.

„Vybudovanie centra bude mať veľký vplyv na úspešnú prípravu žiakov pre potreby zamestnávateľov v strojárskom priemysle na celom Slovensku,“ uviedol zástupca spoločnosti Richard Labovský. Podľa jeho slov zámerom je vytvoriť centrum vzdelávania s nadregionálnym významom, ktorého strediskom je škola. K nej sa pridružia poprední výrobcovia komponentov pre CNC technológie.

Spoločnosť Haas sídli v USA a ako výrobca najväčšieho množstva obrábacích strojov CNC v severnej Amerike využíva skúsenosti s najmodernejšími výrobnými a strojárskymi technológiami pri výrobe vyše 100 produktov.

V súčasnosti je na celom svete nepretržite v prevádzke viac ako 72.000 CNC fréz a sústruhov Haas a viac ako 53.000 obrábacích zariadení. Firma zriaďuje HTEC CNC vzdelávacie centrá po celom svete. Ich cieľom je zaistiť najlepšie technológie a potrebnú podporu pre kvalitné a moderné vzdelávanie v oblasti CNC.