Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
< sekcia Regióny

Fotograf Stoklasa predstavuje najlepšie fotky v Mestskej veži

Radovan Stoklasa pózuje s fotografiou počas vernisáže jeho výstavy. Foto: TASR/Gabriela Tyuchová

Radovan Stoklasa sa venuje fotografovaniu spravodajskej fotografie a sociálneho dokumentu. V roku 2012 získal celoslovenskú Novinársku cenu za najlepšiu fotografickú aktualitu.

Trenčín 2. marca (TASR) - Viac ako štyri desiatky najlepších a najpublikovanejších fotografií za posledných päť rokov predstavuje trenčiansky fotograf, spolupracovník Tlačovej agentúry SR Radovan Stoklasa v Mestskej veži v Trenčíne. Výstavu nazvanú Batman a iní otvorili v piatok (1. 3.) podvečer, Trenčania a návštevníci mesta si ju môžu pozrieť do konca marca.

Radovan Stoklasa (1978) sa fotografovaniu spravodajskej fotografie a sociálneho dokumentu profesionálne venuje od roku 1999. Spolupracuje s viacerými médiami u nás aj v zahraničí. Pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky (TASR) mapuje od roku 2001 dianie v Trenčianskom kraji. Pre celosvetovú spravodajskú agentúru Reuters pravidelne prináša fotografické reportáže z najdôležitejších udalostí na Slovensku. Jeho fotografie tak už mali možnosť vidieť čitatelia rôznych svetových periodík - International Herald Tribune, The New York Times, South China Morning Post a iných.

V Trenčíne sa v minulosti predstavil samostatnými autorskými výstavami Rok v obrazoch (2002), Atény (2004), Mexiko (2008) a Sám na javisku (2012). Vystavoval na viacerých kolektívnych a autorských výstavách doma i v zahraničí. V roku 2012 získal celoslovenskú Novinársku cenu za najlepšiu fotografickú aktualitu.