Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dôverčivý dôchodca z obce Demandice prišiel o svoje úspory

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia opakovane zaznamenáva trestnú činnosť páchanú na senioroch.

Demandice 13. decembra (TASR) - Dôchodca z obce Demandice v okrese Levice prišiel o svoje úspory, okradol ho neznámy muž. Ako TASR informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, okradnutý pán prišiel o 3650 eur.

Ako ďalej Bruchterová informuje, neznámy muž ponúkol 78-ročnému dôchodcovi na predaj paplóny s výhodnou zľavou. V nestráženej chvíli mu ukradol knihu, v ktorej mal odložené peniaze.

Vyšetrovateľka z Levíc začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. "Polícia na objasnení tohto prípadu intenzívne pracuje. Za tento skutok je zo zákona stanovená trestná sadzba od troch do desať rokov," uviedla Bruchterová.

Polícia opakovane zaznamenáva trestnú činnosť páchanú na senioroch. "Osoby vyššieho veku sa pre svoju dôverčivosť stávajú najčastejšie obeťami podvodov a krádeží. Podvodníci častokrát ponúkajú na predaj rôzny tovar za výhodné ceny. Preto radíme seniorom, aby nevpúšťali do svojich príbytkov cudzie osoby a nedali sa nalákať na výhodný podomový predaj," ukončila.