Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dopravný podnik mesta Prešov chce kúpiť šesť nových autobusov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Dopravný podnik má záujem o tri kĺbové autobusy dlhé 18 metrov v predpokladanej cene 290.000 eur za kus, celkové náklady predstavujú 870.000 eur.

Prešov 13. januára (TASR) - Dopravný podnik mesta Prešov, a. s., chce rozšíriť svoj vozový park o nové vozidlá. V tomto roku plánuje kúpiť šesť autobusov, ktoré budú slúžiť pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Spoločnosť plánuje investovať aj do techniky, jej zámerom je zakúpiť multifunkčné vozidlo Multicar. Celkové náklady vyčíslila na 1,53 milióna eur. Žiadosť o schválenie investície už prerokovali tento týždeň členovia mestskej rady, rozhodovať o nej budú poslanci na najbližšom mestskom zastupiteľstve 24. januára. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Dopravný podnik má záujem o tri kĺbové autobusy dlhé 18 metrov v predpokladanej cene 290.000 eur za kus, celkové náklady predstavujú 870.000 eur. Tiež o tri štandardné autobusy dlhé 12 metrov po 190.000 eur, čo vychádza spolu na 570.000 eur. V predloženom materiáli sa uvádza, že spoločnosť bude túto investíciu realizovať po verejnom obstarávaní na základe rámcovej zmluvy z vlastných zdrojov, z bankového úveru, prípadne zo zdrojov poskytnutých EÚ v rámci aktuálnych operačných programov.

Zakúpenie multifunkčného vozidla Multicar v hodnote 90.000 eur chcú prefinancovať z vlastných finančných zdrojov spoločnosti. Podľa riaditeľa Dopravného podniku mesta Prešov Petra Janusa, dôvodom investičného zámeru je dosiahnutie zvýšenia spoľahlivosti, bezpečnosti a kvality poskytovaných služieb MHD.

Mestská rada prijala uznesenie s pripomienkami, ktoré budú zapracované do materiálu predloženého na najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva.