Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na cesty v okresoch Poprad a Kežmarok sa vráti zima

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dôsledku prúdenia arktického vzduchu sa na konci týždňa očakáva prevažne veľká oblačnosť, na viacerých miestach dážď so snehom, ktorý na mnohých miestach vystrieda sneženie.

Poprad 15. marca (TASR) - Na cesty vo Vysokých Tatrách a v ich okolí sa opäť vracia zima, vodiči by sa mali v najbližších dňoch pripraviť na sťažené podmienky. "Aj keď počasie v uplynulom týždni pripomínalo jar, na jej príchod si budeme musieť ešte počkať. Pod Tatry sa totiž vracia pravé zimné počasie. Poveternostnú situáciu nepretržite monitorujeme. Naši vodiči sú pripravení v denných aj nočných zmenách okamžite reagovať na aktuálny vývoj počasia," uviedol šéf popradskej pobočky Slovenskej správy ciest Marián Barilla.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1. stupňa pre okresy Poprad a Kežmarok, kde sa od sobotňajšieho (18.3.) poludnia očakáva nárazový vietor s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu, v dôsledku ktorého sa na cestách očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Toto riziko má podľa predpovedí zotrvávať počas celého víkendu. "Vyzývam preto všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam," upozornil Barilla.

V dôsledku prúdenia arktického vzduchu sa na konci týždňa očakáva prevažne veľká oblačnosť, na viacerých miestach dážď so snehom, ktorý na mnohých miestach vystrieda sneženie. To bude navyše sprevádzať silný nárazový vietor.