Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Dobrovoľníci v piatok vyčistia zastávky MHD v Ružinove

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Od 9.00 hodiny sa 30 dobrovoľníkov bude snažiť, aby boli bratislavské zastávky krajšie a čistejšie.

Bratislava 14. júna (TASR) – Desiatky dobrovoľníkov v piatok 15. júna vyčistia zastávky mestskej hromadnej dopravy v bratislavskom Ružinove.

Odstránia plagáty a propagačné materiály, umyjú prístrešky, zametú priestor na zastávke a v jej okolí pozberajú odpadky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa takto zapojí do projektu Naše Mesto.

Dopravca sa denne stará o 400 zastávok mestskej hromadnej dopravy. "Tie pre rastúci vandalizmus a nelegálny výlep pôsobia na cestujúcich nekultúrne, vlastnými kapacitami však nedokážeme každodenne zabezpečiť údržbu všetkých," skonštatovala hovorkyňa DPB Agáta Staneková.

Už od 9.00 hodiny sa tak 30 dobrovoľníkov bude snažiť, aby boli bratislavské zastávky krajšie a čistejšie. Každý tím, zložený z piatich členov, by ich mal vyčistiť asi 30. Plocha jednej zastávky je približne 80 metrov štvorcových. Práce bude koordinovať zamestnanec DPB, ktorý im rozdelí aj pracovné pomôcky. Čistiť zastávky by mali do 14.00 hodiny.

Dopravca sa takto zapojí do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku Naše Mesto, ktorý organizuje Nadácia Pontis. "Podobné aktivity nemajú len krátkodobý efekt, ale pomôžu edukovať verejnosť v environmentálnej či sociálnej sfére," myslí si Staneková. Tento rok sa podujatie bude konať 15. a 16. júna v rôznych slovenských mestách.