Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vo Vigľaši otvorili netypickú kaviareň, majiteľ sa inšpiroval brexitom

Referendum o odchode Veľkej Británie z Európskej únie, ako aj následné zdĺhavé prípravy ostrovnej krajiny na brexit inšpirovali majiteľa záhradníctva vo Vígľaši (okres Detva) Miroslava Poliaka. Pred niekoľkými mesiacmi priviezol z Londýna na Slovensko starší dvojpodlažný autobus, tzv. doublebldecker, a prerobil ho na kaviareň London Brexit Bus, 13. september 2019. Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Majiteľ Miroslav Poliak pred niekoľkými mesiacmi priviezol z Londýna na Slovensko starší dvojpodlažný autobus, tzv. doublebldecker, a prerobil ho na kaviareň London Brexit Bus.

Vígľaš 13. septembra (TASR) - Referendum o odchode Veľkej Británie z Európskej únie, ako aj následné zdĺhavé prípravy ostrovnej krajiny na brexit inšpirovali majiteľa záhradníctva vo Vígľaši (okres Detva) Miroslava Poliaka. Pred niekoľkými mesiacmi priviezol z Londýna na Slovensko starší dvojpodlažný autobus, tzv. doublebldecker, a prerobil ho na kaviareň London Brexit Bus.

"Myšlienkou priviesť na Slovensko túto typickú londýnsku atrakciu sme sa začali zaoberať ešte pred dvoma rokmi, hneď po referende o odchode Británie z Únie," povedal Poliak pre TASR. Hneď, ako sa vyskytla príležitosť na kúpu vyradeného autobusu, využili ju a typický červený autobus z hlavného mesta Spojeného kráľovstva priviezli na Slovensko.

Referendum o odchode Veľkej Británie z Európskej únie, ako aj následné zdĺhavé prípravy ostrovnej krajiny na brexit inšpirovali majiteľa záhradníctva vo Vígľaši (okres Detva) Miroslava Poliaka. Pred niekoľkými mesiacmi priviezol z Londýna na Slovensko starší dvojpodlažný autobus, tzv. doublebldecker, a prerobil ho na kaviareň London Brexit Bus, 13. september 2019.
Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak


Kaviareň v doubledeckeri je dnes dominantou záhradníctva na križovatke ciest medzi Zvolenom, Detvou a Veľkým Krtíšom. Podľa majiteľa, okrem návštevníkov prichádzajúcich do jeho obchodu má už aj stálu klientelu, ktorá si rýchlo zvykla sedávať v tejto netradičnej kaviarni na štyroch kolesách.