Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Diaľnice a cesty v Bratislavkom kraji sú prejazdné

Foto: TASR/Michal Svítok

Zhoršenú prejazdnosť polícia zaznamenala medzi Bratislavou a Záhorskou Vsou, kde vietor z otvorených plôch a polí nafúkava na cestu sneh.

Bratislava 18. januára (TASR) - Na celom území Bratislavského kraja musia vodiči naďalej jazdiť nanajvýš opatrne. Všetky diaľnice sú prejazdné, avšak v ľavom jazdnom pruhu je na niektorých úsekoch kašovitá vrstva snehu. Polícia preto apeluje na opatrnosť najmä pri prechode z jedného jazdného pruhu do druhého.

Aj v hlavnom meste sa na vozovkách nachádza kašovitá vrstva snehu a na niektorých miestach ľad. Všetky cesty sú tu prejazdné. Vo večerných hodinách sa zníži počet vozidiel na komunikáciách. "Nenechajte sa zlákať prázdnymi cestami a znížte rýchlosť. Vzhľadom na vonkajšie teploty treba rátať s poľadovicou. Na území Bratislavy sme doteraz zaznamenali šesť dopravných nehôd a 31 škodových udalostí," informovala Petra Hrášková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Prejazdné sú aj cesty v okresoch Malacky, Senec a Pezinok, rovnaký stav je na horskom priechode Pezinská Baba.

Úsek medzi štátnou cestou I/2 a obcou Jarovce bol popoludní neprejazdný pre vyslobodzovanie posýpacích vozov. Úsek bolo možné obísť cez obec Rusovce. V súčasnosti sa vozidlá ešte stále nachádzajú mimo vozovky, keďže sa ich vzhľadom na náklad vyslobodiť nepodarilo.

Zhoršenú prejazdnosť polícia zaznamenala medzi Bratislavou a Záhorskou Vsou, kde vietor z otvorených plôch a polí nafúkava na cestu sneh. Napriek permanentnej údržbe je potrebné v tomto úseku zvýšiť opatrnosť.

Prejazdné sú aj všetky hraničné priechody na území Bratislavského kraja, a to pre všetky druhy vozidiel.