Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Chovatelia plazov sa zišli na výstave AkvaTera

Na ilustračnej snímke návštevník sleduje akvárium. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Akcia má podporiť chovateľstvo akvaristických a teraristických zvierat, a tiež pomôcť ochrane plazov. Návštevníci na nej môžu nájsť okrem plazov aj rybičky, hmyz či korytnačky.

Trnava 15. októbra (TASR) - Chovatelia plazov sa dnes zišli v trnavskej Mestskej športovej hale, aby na výstave AkvaTera ukázali ľuďom krásu plazov. Akcia má podporiť chovateľstvo akvaristických a teraristických zvierat, a tiež pomôcť ochrane plazov. Návštevníci na nej môžu nájsť okrem plazov aj rybičky, hmyz či korytnačky.

O výstave TASR informoval Milan Kánya zo Združenia priateľov herpetofauny Slovenska, ktoré podujatie zastrešuje. "Pomocou týchto akcií sa snažíme ukázať návštevníkom krásu týchto zvierat a pomôcť tak k ich ochrane a osvete," povedal.

Výstavu organizuje združenie už niekoľko rokov, podporuje ňou chovateľstvo akvaristických a teraristických zvierat. "Stretávajú sa tu chovatelia zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska a Rakúska, aby vystavili svoje zvieratá možným záujemcom o ich kúpu," doplnil.

Návštevníci môžu na výstave nájsť nielen plazy, ale prakticky všetky zvieratá, ktoré možno chovať doma v akváriu alebo teráriu. Teda rybičky, hmyz, jašterice, hady či korytnačky, a zároveň techniku a pomôcky pre chovateľov.

Kánya pripomína, že prvá AkvaTera Trnava sa konala pred desiatimi rokmi. Odvtedy sa podľa neho výrazne rozrástol počet vystavujúcich aj návštevníkov.