Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči v Bystrej hasia lokálne ohniská, už je ich menej

Na snímke dym stúpa počas požiaru v lesnom teréne v katastri horehronskej obce Bystrá 8. júla 2019. Foto: TASR - Prezídium HaZZ

Rozsiahly požiar, ktorý zachvátil les v pásme nad kosodrevinou, vypukol v pondelok popoludní.

Bystrá 10. júla (TASR) – Stovka hasičov a dobrovoľníkov stále likviduje lesný požiar na kopci Veľký Gápeľ v katastri nízkotatranskej obce Bystrá v okrese Brezno. Na požiarisku sa nachádza už menej lokálnych ohnísk aj vďaka vysokej účinnosti hasebnej látky. TASR o tom v stredu popoludní informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Dva vrtuľníky doposiaľ vykonali 46 zhodov s celkovým množstvom vody viac ako 125 000 litrov. Počas zásahu je využívaný dron, ktorý vykonáva monitoring, prieskum a slúži na efektívnejšie zisťovanie smeru šírenia požiaru a možností vybudovania jazierkového systému v nedostupnom teréne," konštatovala Farkasová.

Rozsiahly požiar, ktorý zachvátil les v pásme nad kosodrevinou, vypukol v pondelok popoludní. Podarilo sa ho lokalizovať v stredu po 11:00. Podľa Farkasovej hasiči prekopávajú zhorenisko, aby nedošlo k vznieteniu podzemných skrytých ohnísk.