Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Bratislavčania si v stredu pripomenú Deň Európy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Návštevníkov podujatia čaká hudba, súťaže aj informácie o Európskej únii.

Bratislava 7. mája (TASR) - Bratislavčania si v stredu 9. mája pripomenú Deň Európy, oslavy budú na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Návštevníkov podujatia čaká hudba, súťaže aj informácie o Európskej únii.

"Bohatý program sa začína o 10. hodine a okrem hlavných lákadiel podujatia, ktorými bezpochyby budú vystúpenia skupín Bratislava Hot Serenaders, Says a speváčky Kataríny Malíkovej, sa môžu Bratislavčania aj turisti pristaviť pri rôznych prezentačných stánkoch," uviedol Úrad vlády SR.

Jeho zamestnanci budú na podujatí informovať o novom programovom období čerpania eurofondov či o OLAFe ako orgáne zabezpečujúcom ochranu finančných záujmov EÚ v SR. Ďalej o činnosti odboru Centrálny koordinačný útvar OLAF na Úrade vlády SR v oblasti boja proti podvodom v súvislosti s ochranou finančných záujmov EÚ v SR. "Najmä o možnosti nahlasovania podozrení z nezrovnalostí pri čerpaní prostriedkov EÚ," doplnil Úrad vlády.

Jeho zamestnanci na podujatí tiež priblížia činnosť SOLVIT centra, ktoré rieši problémy občanov alebo podnikateľov pri uplatňovaní ich práv na vnútornom trhu Európskej únie, a svoju pomoc ponúka bezplatne.

"Nebude chýbať ani populárne koleso šťastia, v ktorom môžu návštevníci podujatia za správne odpovede na otázky získať pekné vecné ceny, ani ďalšie kreatívne aktivity, kvízy, súťaže a pod.," priblížil Úrad vlády.

Organizátormi osláv Dňa Európy v Bratislave je Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Informačná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku. Partnermi podujatia sú Úrad vlády SR v spolupráci s riadiacimi orgánmi európskych štrukturálnych a investičných fondov, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a hlavné mesto Bratislava.