Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

BRATISLAVČANIA, POZOR: Doprava v hlavnom meste bude obmedzená

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Jedným z dôvodom je neplánovaná dodávka nosníkov na stavbu D4, križovatka Jarovce.

Bratislava 11. októbra (TASR) - V súvislosti s výstavbou bratislavského nultého obchvatu, diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, musia vodiči v Bratislave a jej okolí počítať v najbližších dňoch a týždňoch s ďalšími obmedzeniami. TASR o tom informoval koncesionár projektu, spoločnosť Zero Bypass Limited.

Od soboty (12. 10.) do nedele (13. 10.) je naplánovaná čiastočná uzávera ulice Pri mlyne v dĺžke zhruba 220 metrov v pravom jazdnom pruhu v smere I/61 – Vajnory centrum. "Dôvodom je rekonštrukcia havarijného stavu vozovky. Doprava bude počas dňa riadená regulovčíkmi dopravy a v noci pomocou prenosnej svetelnej signalizácie," spresnil koncesionár.

Zo soboty na nedeľu bude od polnoci do 4.00 h naplánovaná úplná uzávera zjazdovej vetvy v smere z diaľnice D1 Petržalka – Ružinov. Dôvodom je rekonštrukcia mostného objektu na mimoúrovňovej križovatke Prievoz v úseku Slovnaftská – D1 Trnava, kde je potrebné osadiť ochrannú skruž pre bezpečnosť premávky. "Obchádzková trasa povedie po miestnych komunikáciách a bude značená prenosným dopravným značením," uviedol koncesionár.

Od piatka od zhruba 22.00 h do pondelka (14. 10.) do 4.00 h je naplánovaná uzávera zjazdu z diaľnice D2 v smere Maďarsko – Kittsee. Obchádzková trasa bude vedená po diaľničnom zjazde v smere Maďarsko – Jarovce, následne cestou III/1020 a I/2 smerom na kruhový objazd v Petržalke (Slnečnice) a ďalej späť na Kittsee. "Dôvodom je osádzanie prefabrikovaných nosníkov budúceho mosta na diaľnici D4 v križovatke Jarovce (križovanie D4/D2)," priblížil koncesionár.

Od piatka 25. októbra od asi 22.00 h do pondelka 28. októbra do 4.00 h je naplánovaná uzávera kolektora diaľnice D2 v smere Bratislava – Maďarsko, zjazd z diaľnice D2 v smere Bratislava – Jarovce a taktiež zjazd z diaľnice D4 Jarovce v smere na Maďarsko. Obchádzková trasa pre smer D2 Bratislava – Maďarsko bude vedená cez diaľničnú križovatku D2 Pečňa, následne po ulici Bratskej a Panónskej ceste smerom na kruhový objazd Petržalka (Slnečnice). Pre smer Jarovce – Maďarsko bude obchádzková trasa vedená po ceste I/2 smerom na Rusovce a Rajku. Obmedzenia budú pre práce na osádzaní prefabrikovaných nosníkov budúceho diaľničného mosta na diaľnici D4 v križovatke Jarovce (križovanie D4/D2).

Od štvrtka 31. októbra zhruba od 22.00 h do pondelka 4. novembra do 4.00 h je naplánovaná uzávera diaľnice D2 v oboch smeroch. Obchádzková trasa pre smer D2 Maďarsko – Petržalka povedie zjazdom D2 Maďarsko – Jarovce, následne po ceste III/1020 a napojí sa na cestu I/2. Obchádzková trasa pre smer D2 Petržalka – Maďarsko bude vedená po kolektore D2 v smere na Maďarsko. Od piatka 8. novembra do pondelka 11. novembra rána je tiež naplánovaná úplná uzávera cesty III/1020 Petržalka – Jarovce v oboch smeroch. Obchádzková trasa povedie cez Rusovce. Dôvodom sú práce na vkladaní prefabrikovaných nosníkov budúceho mosta D4 nad cestou III/1020.

Koncesionár upozorňuje, že informácia o uzávere Vinohradníckej ulice v Bratislave, ktorá sa mala začať v sobotu, je nesprávna. "Zhotoviteľ síce uzáveru spolu s obchádzkovými trasami plánuje, no pred začiatkom platnosti dopravných obmedzení bude informácia včas oznámená všetkým dotknutým organizáciám, ako aj širokej verejnosti, aby sa na ňu mohli vodiči pripraviť," spresnil.