Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vodiči na bratislavských cestách hlásia približne 15-minútové zdržanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Miroslav Košírer

V Bratislave sa v piatok (15. 2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia.

Bratislava 19. februára (TASR) – Vodiči na bratislavských cestách hlásia v niektorých úsekoch počas utorkového rána približne 15-minútové zdržanie.

So zdržaním treba podľa Zelenej vlny RTVS počítať na zjazde z Prístavného mosta na Bajkalskú, na diaľnici D1 od Ikey po Prístavný most, na Pražskej smerom do centra, rovnako na Račianskej smerom do centra. Kolónu vodiči hlásia aj na Ráztočnej smerom do centra, na Slovnaftskej vo Vlčom hrdle smerom do centra aj na Gagarinovej. Rovnako treba s kolónami počítať v Dunajskej Lužnej v smere do Bratislavy či na ceste 61 pri Ivanke pri Dunaji v smere do Bratislavy.

Ako informuje Stella centrum, nehody odstraňujú za Pernekom, v smere na Pezinskú Babu. Horela tam dodávka. Tiež v Bratislave na Gagarinovej pred diaľničným podjazdom v smere do centra.

V Bratislave sa v piatok (15. 2.) začali rozsiahle dopravné obmedzenia. Súvisia s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, konkrétne prestavbou mimoúrovňovej križovatky Prievoz a s výstavbou podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy. V prípade Mlynských nív pôjde o obmedzenia rádovo v mesiacoch a pri D4 a R7 v rokoch.

Polícia žiada vodičov, aby nejazdili v dotknutých úsekoch v Bratislave po pamäti, ale podľa nového dočasného dopravného značenia a rešpektovali vyhradený pruh určený pre MHD, prípadne nákladnú dopravu. Na vodičov taktiež apeluje, aby individuálnu automobilovú dopravu využívali v čo najmenšej miere a uprednostnili verejnú dopravu.

Od pondelka až do konca marca budú linky MHD 201, 202, 212, 75 a X72 jazdiť pre cestujúcich zadarmo. V Ružinove je posilnená aj električková doprava. Zároveň začína fungovať aj bezplatná informačná linka 0800 242 000, na ktorú môžu hlásiť vodiči problémy v doprave, alebo klásť otázky.

Dopravnú situáciu bude monitorovať polícia aj z vrtuľníka či cez kamery. Zábery možno sledovať na sociálnej sieti na stránke s názvom Polícia SR - Bratislavský kraj. Informácie môžu vodiči i cestujúci nájsť tiež na webe www.zvladneme.to.