Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Osamelí seniori z bratislavského Ružinova nebudú na Štedrý deň sami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V nedeľu o 13.30 h totiž zasadnú spolu so starostom Ružinova Dušanom Pekárom a zástupcami farností za slávnostne prestretý stôl v priestoroch Ružinovského domova seniorov na Sklenárovej ulici.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Štedrý deň nestrávi takmer 40 osamelých seniorov z bratislavského Ružinova osamote. V nedeľu (24. 12.) o 13.30 h totiž zasadnú spolu so starostom Ružinova Dušanom Pekárom a zástupcami farností za slávnostne prestretý stôl v priestoroch Ružinovského domova seniorov na Sklenárovej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Spoločnú vianočnú večeru pre osamelých seniorov organizuje mestská časť už niekoľko rokov. Chce tak spríjemniť slávnostné chvíle aj tým, ktorí už nemajú nikoho blízkeho. "Pre skôr narodených Ružinovčanov to má veľký význam, mnohí z nich sa už za tie roky poznajú a vytvorili sa medzi nimi priateľstvá. Ja sa medzi nimi cítim veľmi príjemne, popri typických vianočných špecialitách sa aj dobre porozprávame a zabavíme," priblížil starosta Pekár. Počas spoločnej večere sa seniori môžu tešiť na typické vianočné špeciality, nebude chýbať ani hudobný program a darčeky.