Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Bratislavská MHD môže meškať aj 30 minút

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Problémy dnes boli s električkami v Karlovej Vsi, kde vietor zavial snehom koľajnice a výhybky.

Bratislava 18. januára (TASR) - Nepriaznivé počasie opäť ovplyvňuje mestskú hromadnú dopravu (MHD) v hlavnom meste. Ako dnes TASR potvrdila hovorkyňa bratislavského dopravného podniku Agáta Staneková, zatiaľ premávajú všetky spoje, aj keď meškanie môže v niektorých úsekoch dosiahnuť až 30 minút.

Situácia sa môže zmeniť po 15. hodine, kedy sa začne dopravná špička. Problémy dnes boli s električkami v Karlovej Vsi, kde vietor zavial snehom koľajnice a výhybky. Tento problém je už odstránený.

Situácia v okolí Hlavnej stanice sa opäť komplikuje, vlaky meškajú

Nepriaznivé počasie opäť komplikuje situáciu v osobnej železničnej doprave. Pre silný vietor, vytváranie závejov a zanášanie výhybiek je obmedzený príchod a odchod vlakov v okolí bratislavskej Hlavnej stanice.

Vzhľadom na nepriaznivé počasie Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., upozorňuje cestujúcich, aby zvážili cestovanie vlakom z Bratislavy a do Bratislavy. Treba rátať s výrazným meškaním.

Ak cestujúci so zakúpeným lístkom nebudú cestovať vlakom, v pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko v Bratislave im bude vyplatená suma za neprecestovaný úsek alebo za celý cestovný lístok bez storno poplatkov. "Meškanie vlakov v dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok neodškodňujeme," uviedla riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Slavomíra Šubrtová.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia na čísle +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách ZSSK, v osobných pokladniciach ZSSK, na emailovej adrese info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

Šubrtová neskôr oznámila, že v úseku Bratislava Hlavná stanica - Bratislava Rača je ako výpomoc nasadená aj náhradná autobusová doprava.


Na snímke čistiace práce na výhybkách na bratislavskej stanici.
Foto: TASR/Štefan Puškáš


RegioJet zmenil počas kalamity svoju nástupnú a výstupnú stanicu

Vlaky spoločnosti RegioJet na úseku Bratislava - Komárno a späť pre uzavretie železničnej stanice Bratislava - Hlavná stanica začínajú a končia svoju cestu na stanici Bratislava - Nové Mesto. TASR informoval hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

"Táto zmena platí do odvolania. Po odstránení následkov sneženia a obnovení trate v okolí Hlavnej stanice vlaky budú premávať podľa platného cestovného poriadku," zdôraznil hovorca.