Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Bratislava mešká MHD viac ako 20 minút, prímestské spoje do hodiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Deje sa tak z dôvodu poľadovice a veľkého množstva dopravných nehôd.

Bratislava 2. marca (TASR) - Poľadovica a viaceré dopravné nehody na cestách naďalej komplikujú dopravnú situáciu v Bratislave. Mestská hromadná doprava (MHD) mešká aktuálne viac ako 20 minút, prímestská autobusová doprava do 60 minút.

"Z dôvodu poľadovice a veľkého množstva cudzích dopravných nehôd zaznamenáva dispečing dopravného podniku meškanie liniek MHD od 20 minút a viac," uviedla pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová. Bez meškaní je zatiaľ električková doprava. Dispečing v súčasnosti nezaznamenáva, že by MHD do niektorých lokalít v hlavnom meste nepremávala.

Nepriaznivá dopravná situácia v Bratislave kompikuje aj premávku prímestskej autobusovej dopravy. Tá podľa hovorkyne Slovak Lines Evy Vozárovej mešká do 60 minút. Problém robia najmä upchaté cesty v hlavnom meste a ich stav, o niečo lepšia situácia je mimo Bratislavy.

Situácia na cestách za hranicami v Rakúsku je celý deň bezproblémová. Cestujúci smerujúci na rakúsky Schwechat sa tak nemusia obávať, že by zmeškali let. Autobusová linka premávajúca na letisko a zachádzajúca aj do Viedne, jazdí bez komplikácií.