Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bratislava chce investovať do Kamzíku

Na snímke pohľad na západnú časť mesta Bratislava. Celkom hore vysielač na Kamzíku, pod ním bratislavská Koliba. Foto: TASR - Michal Svítok

Organizácia chce taktiež vrátiť promenádu v lesoparku ľuďom.

Bratislava 10. septembra (TASR) – Bratislavský Kamzík je dlho zanedbávaný rekreačný areál, ktorý postupne chátral. Priznáva to organizácia Mestské lesy v Bratislave s tým, že jej zámerom je napraviť tento stav. Minulý týždeň si preto prešli zástupcovia organizácie spolu s bratislavským primátorom Matúšom Vallom dotknuté územie a prediskutovali riešenia viacerých problémov, ktoré v tejto lokalite mestské lesy riešia.

Mestská organizácia chce komplexne riešiť dopravnú situáciu v lokalite. "Zámer mestských lesov je opraviť dve existujúce parkoviská na Kamzíku, vyhradiť boxy pre ZŤP osoby, doriešiť bezpečný koridor pre peších a cyklistov od parkoviska na promenádu, doriešiť autobusovú zastávku a priechod pre chodcov a cyklistov," spresnila na sociálnej sieti.

Plánuje riešiť aj konfliktné miesta, kde dochádza k stretom medzi pešími a cyklistami. "Ide o súbor opatrení vo forme dreveného mostíka pre cyklistov ponad náučný chodník, obchádzkového singletrailu a oddelenia turistickej od cyklistickej trasy či zóny zmiešaného pohybu v okolí bufetov s preferenciou chodcov," priblížili Mestské lesy v Bratislave.

Organizácia chce taktiež vrátiť promenádu v lesoparku ľuďom. Ako tvrdí, uzavretím cesty k bufetom vznikol pomerne veľkorysý a pokojný priestor, ktorý však stále vyzerá ako cesta pre autá.

"Náš zámer je premeniť túto oblasť na promenádu pre peších a cyklistov. To znamená menej vizuálneho smogu, zjednotenie informačných tabúľ, oprava existujúceho mobiliáru a viac lavičiek, stromov či doplnenie nových prvkov na detské ihrisko," podotkla.

Nové toalety na Kamzíku sa pod dlhom čase podarilo dať do užívania. Mestské lesy v Bratislave však priznali, že ich stále sprevádzajú technické a prevádzkové problémy, ktorými sa zaoberajú.