Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Centrum Bratislavy zaplnia jedlá zo Záhoria i Malokarpatského regiónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Dni regionálnej kuchyne potrvajú do soboty 28. septembra.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Špeciality z Bratislavy, Záhoria, Podunajska či Malokarpatského regiónu sa budú dať oddnes ochutnávať na bratislavskom Primaciálnom námestí. Na tri dni totiž centrum mesta zaplnia Dni regionálnej kuchyne Bratislavy. Otvorené budú každý deň od 11.00 do 22.00 h.

"Bratislavská kuchyňa sa predstaví napríklad pečeným bravčovým kolenom s kapustovým šalátom a pre milovníkov múčnikov budú pripravené tradičné makové a orechové Bratislavské rožky," vraví vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová. Podunajská kuchyňa bude zase lákať pečenou krvavničkou s pečenými zemiakmi, huspeninou či sladkými sadelníkmi. Záhorácka ponúkne hovädzie varené s domácou chrenovou omáčkou a kysnutý slivkový koláč s mrveničkou. "V rámci Malokarpatskej kuchyne bude možné ochutnať restovanú husaciu pečeň na slanine a červenom víne či rôzne lokše," dodala Rodinová.

Dni regionálnej kuchyne nadväzujú na niekoľko kulinárskych podujatí, ktoré organizovala bratislavská samospráva s privátnymi partnermi, napríklad Špargľové dni, Jahodové dni či Tekvicovo-hubové dni. Dni regionálnej kuchyne potrvajú do soboty 28. septembra.