Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V pekárni v obci Belá nad Cirochou unikal oxid uhoľnatý

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Polícia okolnosti preveruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví.

Belá nad Cirochou 19. februára (TASR) – Hasiči v pondelok ráno zasahovali v pekárni v obci Belá nad Cirochou v Sninskom okrese. Unikal tam oxid uhoľnatý. Dve ženy skončili v nemocnici. Ako prvý o tom informoval portál noviny.sk.

Ako TASR informovala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, príslušníci na mieste premeriavali koncentráciu nebezpečnej látky a odvetrali miestnosť. "Keď už neboli potvrdené žiadne hodnoty, vrátili sa na základňu," doplnila s tým, že tam zasahovali štyria sninskí hasiči a dvaja príslušníci Záchrannej brigády HaZZ z Humenného.

Hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová pre TASR uviedla, že na miesto vyslali dve posádky záchranárov. „Tie ošetrili dve intoxikované ženy. V stabilizovanom stave ich previezli do nemocnice v Snine,“ doplnila.

"Okolnosti preverujeme ako podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví," povedala pre TASR krajská prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.