Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výtlky v Bánovciach nad Bebravou opravovali prúdovou metódou

Cestári opravujú výtlky na Južnej triede v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Samospráva mesta nerealizovala opravy na tých úsekoch, ktoré sú zahrnuté v projekte ich celkovej rekonštrukcie.

Bánovce nad Bebravou 29. júna (TASR)- Opravu povrchov miestnych cestných komunikácií na území mesta i v prímestských častiach Bánoviec nad Bebravou zabezpečila v máji a júni miestna samospráva. Opravy nerealizovala na tých úsekoch, ktoré sú zahrnuté v projekte ich celkovej rekonštrukcie, informovala radnica v tlačovej správe.

Opravu ciest zabezpečila samospráva prostredníctvom takzvanej prúdovej metódy pomocou súpravy Turbo. Používa sa predovšetkým na rekonštrukcie po výtlkoch, prepadlinách, špárach, poškodených krajníc ciest a väčších poškodených plôch. "Tlakom vzduchu sa očistí poškodené miesto na vozovke, kde sa následne cez trysky zapracuje zmes asfaltovej emulzie a kameniva. Takto opravené miesto rýchlo tuhne, čím nie je obmedzená premávka na ceste počas opravy," opísala radnica.

Celkovo pracovníci podľa nej zapracovali približne 42 ton tejto asfaltovej zmesi. "Uvedená metóda je jedna z najlacnejších a najrýchlejších možností, ako obnoviť veľmi poškodené úseky ciest," skonštatovala.