Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Šefovať Bánovciam nad Bebravou chcú dve ženy a piati muži

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O stoličku v 19-člennom mestskom zastupiteľstve (MsZ) má záujem 65 ľudí.

Bánovce nad Bebravou 24. septembra (TASR) - Bánovce nad Bebravou majú záujem nasledujúce štyri roky viesť dve ženy a piati muži. O post primátora sa budú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať piati nezávislí kandidáti, dvoch nominovali politické strany. Vyplýva to z informácií mestskej volebnej komisie.

Svoj post chce obhájiť 48-ročný Marián Chovanec, nezávislý kandidát vedie mesto druhé volebné obdobie. Ako nezávislí kandidáti sa budú o hlasy voličov uchádzať i 63-ročný dôchodca Oliver Gajdoš, 39-ročná účtovníčka Miroslava Hudecová, 43-ročný technicko-hospodársky pracovník Ján Kšiňan, 61-ročná pedagogička a školská psychologička Rudolfa Novotná. Strana SPOLU - občianska demokracia nominovala 56-ročného šéfredaktora regionálneho periodika Stanislava Vavra a Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko 47-ročného robotníka Antona Grňa.

O stoličku v 19-člennom mestskom zastupiteľstve (MsZ) má záujem 65 ľudí. Najviac kandidátov, a to 19, postavil Smer-SD, KDH a SNS nominovali po osem ľudí a SPOLU - občianska demokracia päť kandidátov. Po troch kandidátoch má koalícia SaS a OĽaNO, strana Sme rodina - Boris Kollár a Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. Za Národ a spravodlivosť - naša strana kandidujú dvaja ľudia, jeden za Národnú koalíciu a jeden za Komunistickú stranu Slovenska. O dôveru voličov sa chce uchádzať aj 12 nezávislých kandidátov.