Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Festival Osmidiv pomáha ľuďom s mentálnym postihnutím

Na snímke Sima Martausová. Foto: TASR/Pavol Zachar

Počas tohtoročného Osmidivu vystúpia speváci Samuel Tomeček, Celeste Buckingham, Sima Martausová, ako aj kapely Fallgrapp a Metropolis.

Banská Štiavnica 19. augusta (TASR) – Pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím je hlavným cieľom benefičného festivalu Osmidiv, ktorého 9. ročník sa koná v nedeľu od 15.00 h v amfiteátri pod Novým zámkom v Banskej Štiavnici. Organizuje ho občianske združenie Milan Štefánik.

„Festival Osmidiv je charitatívne podujatie, darované ako zážitok pre mentálne postihnuté deti zo stredného Slovenska. Koncert sa koná pravidelne na banskoštiavnickom amfiteátri pod Novým zámkom. Na pestrú nádielku hudby priláka vždy masy ľudí. Patrí síce k tým menším festivalom, jeho program je vždy plný výbornej hudby a nechýba ani zumba,“ uvádzajú organizátori.

Počas tohtoročného Osmidivu vystúpia speváci Samuel Tomeček, Celeste Buckingham, Sima Martausová, ako aj kapely Fallgrapp a Metropolis. V rámci sprievodného programu je pre záujemcov pripravené maľovanie horúcim voskom, výroba šperkov z drôtu a doplnkov z kože, razenie mincí či pedigovanie.