Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Študenti a odborníci budú riešiť inovatívne výzvy v zdravotníctve

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Záujemcovia z radov študentov sa na jednodňovom tzv. hackathone zoznámia s praktickými nástrojmi na inovácie v zdravotníctve,

Banská Bystrica 2. novembra (TASR) - Na pôde vzdelávacieho centra Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici sa 10. novembra chystá stretnutie študentov a ľudí z praxe, ktorí na podujatí EIT Health i-Days budú spoločne riešiť inovatívne výzvy v oblasti zdravotníctva. Nemocnica o tom informovala vo štvrtok na sociálnej sieti.

"Inovácie prinášajú tak ako v iných odvetviach aj v zdravotníctve významný pokrok a ich zavádzanie považujeme za nevyhnutnosť. V našej nemocnici máme mnohých odborníkov, ktorí boli alebo sú priekopníkmi v zavádzaní nových medicínskych postupov," konštatovala riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková.

Ako zdôraznila, v súčasnosti majú rozbehnutých viacero projektov a výskumov, ktoré majú potenciál pozitívne ovplyvniť spôsob poskytovanej zdravotnej starostlivosti a priniesť pacientom jej vyššiu kvalitu.

Záujemcovia z radov študentov sa na jednodňovom tzv. hackathone zoznámia s praktickými nástrojmi na inovácie v zdravotníctve a budú hľadať riešenie skutočných výziev, ktoré ovplyvňujú život pacientov a prácu zdravotníkov.