Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Autobusová stanica v Žiari nad Hronom bude mať novú čakáreň

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Finančné prostriedky vo výške 33.000 eur na vybudovanie čakárne vyčlenili žiarski poslanci v prvej zmene rozpočtu mesta na rok 2024.

Žiar nad Hronom 27. februára (TASR) - Žiarska autobusová stanica bude mať čoskoro novú čakáreň so sociálnymi zariadeniami. Podľa žiarskeho primátora Petra Antala aktuálne chystajú rekonštrukčné práce na existujúcich priestoroch vedľajšieho objektu, kde toto zázemie pre cestujúcu verejnosť vznikne.

Finančné prostriedky vo výške 33.000 eur na vybudovanie čakárne vyčlenili žiarski poslanci v prvej zmene rozpočtu mesta na rok 2024, ktorú schválili na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Antal uviedol, že doteraz takýmto zázemím autobusová stanica nedisponovala. "Nebolo tu nič prekryté, kde ľudia vedia hlavne v zimne počkať v teple na autobus. Verím, že čakáreň dobudujeme vo veľmi krátkom čase," skonštatoval pre TASR.

Ako ďalej uviedol, samospráva požiadala aj o finančné prostriedky cez Integrovanú územnú stratégiu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na celkovú rekonštrukciu autobusovej stanice. "Verím, že budeme úspešní a z autobusovej stanice bude jedna moderná stanica hodná 21. storočia," poznamenal.

Rekonštrukciu priestorov bude realizovať mestská spoločnosť Technické služby, ktorá má od júla minulého roka stanicu v prenájme. Autobusovú stanicu v Žiari nad Hronom predtým prevádzkovala spoločnosť SAD Zvolen, samospráva jej však vypovedala zmluvu, keďže dopravca podľa mesta neinvestoval do modernizácie nástupišťa a stanica už nespĺňala štandardy 21. storočia.