Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

27-ročný motocyklista zomrel pri nehode medzi Levočou a Harichovcami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

54-ročný muž z obce Kurimany mal viesť auto od Levoče na Harichovce, pri odbočovaní nedal prednosť oproti idúcemu motocyklu, ktorý viedol 27-ročný vodič z obce Smižany.

Levoča 18. augusta (TASR) - Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v piatok (17.8.) krátko pred 19.00 h medzi Levočou a Harichovcami, prišiel o život 27-ročný motocyklista. TASR o tom v sobotu informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podľa doterajších zistení polície mal 54-ročný muž z obce Kurimany viesť osobné motorové vozidlo v smere od Levoče na Harichovce, pričom odbočoval na križovatke tvaru "T" vľavo v smere svojej jazdy, kde nedal prednosť oproti idúcemu motocyklu, ktorý viedol 27-ročný vodič z obce Smižany. "V dôsledku toho došlo k zrážke pravej prednej časti osobného auta a motocykla," priblížil okolnosti Džobanik s tým, že pri nej prišiel o život vodič motorky.

U vodiča auta bola dychová skúška na alkohol negatívna. "U nebohého bude prítomnosť alkoholických nápojov zisťovaná pri pitve," doplnil hovorca. Popradský vyšetrovateľ vzniesol v tejto súvislosti obvinenie voči mužovi z obce Kurimany pre prečin usmrtenia.

Pri dopravnej nehode bola spôsobená škoda vo výške 6000 eur.