Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Publicistika

ŠIESTY DEŇ na ZOH: V centra dňa medailové hody

Nórsky korunný princ Haakon (uprostred), zlatý olympijský medailista v zjazde Nór Aksel Lund Svindal (vľavo) a strieborný medailista v zjazde krajan Kjetil Jansrud sa tešia po zisku dvoch medailí pre Nórdsko na ZOH2018 v Pjongčangu 15. februára 2018. Nórky lyžiar Aksel Lund Svindal získal zlatú medailu vo štvrtkovom preloženom zjazde na ZOH 2018 v Pjongčangu. V Alpskom centre Čongson triumfoval s náskokom 12 stotín sekundy pred krajanom Kjetilom Jansrudom. Bronz patrí majstrovi sveta Švajčiarovi Beatovi Feuzovi (+0,18 s). Foto: TASR/AP

Odštartovali podujatia, ktoré definovali ako najbohatší deň na rozdávanie medailových kolekcií.

Pjongčang 14. februára (TASR) - DEŇ 6 zo 16-tich súťažných od otvorenia ZOH v Pjongčangu priniesol od rána náhlu zmenu počasia, tak ako to v týchto končinách údajne býva poveternostným folklórom. Po stredajšej popoludňajšej, zhruba 3-hodinovej veternej smršti dotvorili prenikavé slnečné lúče od skorého rána prostredie jari. V Kangnungu vládlo bezvetrie a temperatúra tesne popoludní sa na pľaci v Olympijskom parku vyšplhala na dvojcifernú plusku.

A keďže aj v horskej časti bolo pekne, tak sa konečne mohli uskutočniť obe preložené súťaže v zjazdárskych disciplínach, ktoré mali byť na začiatku programu v druhý a tretí deň. Nič nemalo brániť ani ženskej biatlonovej vytrvalke. V upútavke Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018) sa vyskytli v prvom príbehu ako podujatia, ktoré definovali najbohatší deň na rozdávanie medailových kolekcií, celkovo deväť. V súťažiach dvanástich odvetví obsadzovalo Slovensko päť akcií a pozornosť sa sústredila opäť na ženy - na biatlon a na obrovský slalom.

Tri príbehy OIS:

MEDAILOVÁ MÁNIA: Ak dovolí počasie, vďaka trom preloženým súťažiam sa uskutoční až 9 medailových podujatí. Vyrovnalo by to rekordný medailový deň na zimných olympiádach, jedinýkrát predtým sa tak stalo v Turíne 2006.

"ZHOLANDIEŤ": Holandsko vyhralo všetkých doterajších 5 súťaží v rýchlokorčuľovaní. Víťaznú šnúru mohlo dnes natiahnuť, lebo na 10 km trati malo v hre päťnásobného olympijského víťaza Svena Kramera a obhajcu titulu v tejto disciplíne Jorrita Bergsmu.

MEDAILOVÝ PÔVAB: Štyri rôzne tímy - Olympijskí športovci z Ruska, Čína, Kanada a Nemecko - budú zastúpené vo finálovej skupine voľných jázd krasokorčuliarskych športových dvojíc.

Vyslaní redaktori TASR ph ak