Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

ŠKORVÁNKOVÁ: Nezarábam toľko, aby som po kariére nemusela už nič robiť

Slovenská futbalistka Dominika Škorvánková v štúdiu TABLET.TV. Foto: Teraz.sk

Jednou z TOP futbalových udalostí tohto roka na Slovensku bol prestup Dominiky Škorvánkovej do Bayernu Mníchov. Aj o tom, ako sa jej v bavorskom veľkoklube darí, nám porozprávala v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 23. decembra (Teraz.sk) – Najlepšia futbalistka Slovenska za posledné roky, Dominika Škorvánková, má za sebou sezónu ako z rozprávky. Hoci sa jej počas nej nevyhli peripetie so zraneniami, splnil sa jej jeden veľký sen. V máji podpísala zmluvu s veľkoklubom, ktorý má vo futbalovom svete obrovský cveng – nemeckým Bayernom Mníchov. Čo tento krok pre ňu znamenal, ako sa jej na novom pôsobisku darí, aké sú jej ďalšie futbalové sny, kto je jej najväčší vzor, ale aj o tom, ako bude tráviť najkrajšie sviatky v roku, nám 26-ročná sympatická športovkyňa porozprávala v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Hoci sa Dominikin prestup upiekol už začiatkom mája, slovenská futbalistka absolvovala prvý súťažný duel za slávny Bayern až o štyri mesiace neskôr. Stalo sa tak v ligovom zápase na ihrisku Essenu (3:0), keďže predchádzajúcu sezónu dohrávala ešte v konkurenčnom tíme SC Sand, ktorého farby hájila dva roky. Ako si spomína na svoju ostrú premiéru v drese mníchovského veľkoklubu? „Do zápasu som nastupovala ako striedajúca hráčka a naplno som si uvedomovala, aký dres mám na sebe. Bolo to pre mňa krásne, pretože ako malé dievča som si niečo také vždy predstavovala, snívala som o tom a v tom momente sa to stalo skutočnosťou. Po pár minútach na ihrisku však už išli tieto pocity bokom, dokonca po faule na mňa sme zvýšili z pokutového kopu naše vedenie na 3:0, takže už som to tak intenzívne nevnímala, sústredila som sa predovšetkým na to, aby som podala čo najlepší výkon,“ vrátila sa myšlienkami k udalostiam zo začiatku septembra Dominika Škorvánková.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S DOMINIKOU ŠKORVÁNKOVOU:



Slovenskej futbalistke sa prestupom do Bayernu splnil veľký sen, no krátko po štarte aktuálnej sezóny jej spôsobilo vrásky na čele zranenie členka, ktoré si vyžiadalo 7-týždňovú pauzu. Napriek tomu stihla počas jesennej časti odohrať päť ligových, jeden pohárový a dva zápasy v prestížnej Lige majstrov proti Chelsea Londýn. „Prestúpila som do klubu, v ktorom som takmer nikoho nepoznala. Krátko na to som sa zranila, no v závere jesene som sa ešte stihla na ihrisko vrátiť, a to dokonca do základnej zostavy, čo v takom veľkoklube nebolo vôbec jednoduché. Moje doterajšie pôsobenie v Bayerne Mníchov teda hodnotím viac-menej pozitívne,“ zamyslela sa 26-rodáčka z Dunajskej Lužnej.

Na Vianoce sa vždy teší domov


Týždenné či mesačné platy futbalistov v špičkových tímoch sa pohybujú v státisícoch eur, pričom Bayern Mníchov, ako jeden z dlhodobo najlepších a najslávnejších klubov na svete, nie je v tomto smere výnimkou. Ako to v tomto bavorskom veľkoklube funguje na ženskej báze? „Mnoho ľudí si myslí, že sú to porovnateľné sumy, no to ani zďaleka. Poviem to tak, že som rada, za to, čo dostávam, je to niečo z čoho dokážem v Nemecku vyžiť a je mi dobre. Nejde však zasa o takú sumu, že by som si mohla povedať, že tam ešte päť rokov ostanem a už nemusím potom nikdy pracovať. To teda rozhodne nie,“ poodhalila čo-to z finančnej politiky vo futbalovom Bayerne Škorvánková.

Škorvánková už dlhší čas nosí na ruke kapitánsku pásku v slovenskej reprezentácii, čomu sa zasa netreba čudovať, keďže už viackrát ovládla anketu o najlepšiu futbalistku SR. Čo tieto ocenenia pre ňu znamenajú? „Je to pre mňa určité zadosťučinenie za to, čo robím, no skôr tieto triumfy vnímam tak, že nie je to len moja robota, ale aj práca viacerých ľudí okolo mňa. Či už sú to moje spoluhráčky v klube alebo v reprezentácii, a samozrejme tréneri, ktorí ma v kariére doteraz viedli. Futbal je kolektívna hra a tak aj tie ocenenia vnímam,“ skromne pokračovala šesťnásobne najlepšia slovenská futbalistka, ktorá kedysi obdivovala Zidaneho, Beckhama a Brazílčana Ronalda, no dnes to sú predovšetkým hráči súčasného Realu Madrid ako Toni Kroos, Luka Modrič a Cristiano Ronaldo.



Vianoce sú dozaista najkrajšie sviatky v roku a aj naša futbalistka sa na ne pravidelne teší. Tie tohtoročné strávi už tradične v kruhu rodiny, no nevynechá ani stretnutia s priateľmi, na ktorých má počas roka minimum času. „Vždy sa rada vraciam domov k rodine a súrodencom, a keďže som dlhší čas doma nebola, už mi to aj poriadne chýbalo. Čo sa týka predvianočných príprav, mama ma hneď po príchode ,zaúkolovala´, no keďže kamarátky vedia, že som na Slovensku, hneď sa mi ozvali, aby sme sa stretli a vybehli spolu aspoň na kávu. Mamine som však povedala, že sa jej budem snažiť pomôcť, no nechcem jej dopredu nič sľubovať, aby sa nenahnevala,“ dodala s úsmevom Dominika Škorvánková.