Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Vranovské gymnázium rekonštruujú, investovali takmer 852.000 eur

Na ilustračnej snímke rekonštrukčné práce Foto: TASR/Ján Siman

Obnova sa realizuje na všetkých častiach, teda aj na telocvični a školskej jedálni.

Vranov nad Topľou 28. februára (TASR) – Štátne gymnázium vo Vranove nad Topľou rekonštruujú. Investícia predstavuje takmer 852.000 eur. Práce by mali byť ukončené do júna tohto roka.

"Gymnaziálna budova má niekoľko desaťročí a bolo potrebné realizovať jej rekonštrukciu a aj rekonštrukciu fasády," uviedla pre TASR riaditeľka školy Zuzana Dragulová. Tvorí ju päť objektov, v jednom z nich sídli aj ďalšia stredná škola, konkrétne obchodná akadémia. Obnova sa realizuje na všetkých častiach, teda aj na telocvični a školskej jedálni. Podľa riaditeľky ide napr. o rekonštrukciu a zateplenie fasády, striech, reguláciu kúrenia či vybudovanie fotovoltického systému, ktorý bude zabezpečovať ohrev vody.

"Energetická úspora a úspora nákladov je hlavný cieľ tohto projektu, pretože asi všetky školy na Slovensku trpia poklesom študentov, čiže aj finančných prostriedkov na vykrytie bežných výdavkov budov je menej. Samozrejme, estetická úroveň vzhľadu objektov bude určite na inej úrovni ako v súčasnosti," spomenula.

Práce podľa riaditeľky realizuje víťaz verejného obstarávania, ktorým je spoločnosť Euro-Building. Rekonštrukcia sa realizuje v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia. Je financovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.