Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Vo Veľkej Lomnici opravia strechu telocvične školy, ktorá je zničená

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na jej rekonštrukciu podtatranská obec dostane 42.000 eur. Podľa starostu obce Petra Dudu je rekonštrukcia nevyhnutná.

Veľká Lomnica 20. apríla (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu poskytne obci Veľká Lomnica, okres Kežmarok, prostriedky pre Základnú školu s materskou školou na obnovu strechy telocvične. Na jej rekonštrukciu podtatranská obec dostane 42.000 eur. Podľa starostu obce Petra Dudu je rekonštrukcia nevyhnutná.

„Zatiaľ ešte s ministerstvom nemáme podpísanú zmluvu o pridelení dotácie, ale administrujeme všetky úkony, ktoré sú pred týmto krokom potrebné. Následne potom sa zmluva podpíše a budeme musieť pristúpiť k procesu verejného obstarávania a následnej rekonštrukcii,“ vysvetlil pre TASR Duda. Doplnil, že ministerstvo udelilo obci dotáciu na rekonštrukciu strechy telocvične. „V žiadosti, ktorú sme adresovali na ministerstvo, bola naša požiadavka vyčíslená na úrovni 56.000 eur. Dostali sme 42.000 eur. To znamená, že keď spočítame dotáciu od štátu a našu spoluúčasť, tak sa presne táto suma vyskladá,“ uviedol starosta obce.

Podľa Dudu je strecha vo veľmi zlom stave. „Do telocvične zateká a už sme museli aj párkrát pristavovať nádoby na zachytávanie dažďovej vody,“ ozrejmil nevyhnutnosť opravy. Doplnil, že rekonštrukčné práce by obec chcela realizovať počas letných mesiacov a počas školských prázdnin, aby sa neobmedzil chod školy.