Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Veľká noc pod Tatrami prinesie pestrý program

Ilustračné foto Foto: TASR/Lýdia Vojtaššáková

Tá pravá veľkonočná kúpačka sa strhne v pondelok na Štrbe.

Vysoké Tatry 17. Apríla (TASR) - Už tradične bude obdobie Veľkej noci vo Vysokých Tatrách popretkávané zaujímavým programom pre všetky vekové kategórie. Okrem už osvedčeného programu si Tatranci pripravili aj niečo extra.

„V popradskom Aquacity nelenili a eurová kúpačka tam pobeží takmer celý apríl. Stačí, keď si detičky prinesú so sebou čokoládové vajíčka alebo iné sladkosti a kúpanie majú len za jedno euro,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Skutočné veľkonočné mestečko sa pokúsia vytvoriť v Novom Smokovci v sobotu 19. apríla. Dotyk s minulosťou a ľudskou zručnosťou sprostredkujú ľudové remeslá aj rôzne umelecké vystúpenia. Pre deti sú pripravené atrakcie a minisalaš s ovečkami aj ukrytými vajíčkami. „Veľkonočné mestečko však zaujme aj niečím úplne netradičným a neočakávaným. Spolu s návštevníkmi regiónu sa pokúsime vytvoriť prvý veľkonočný tatranský strom v histórii, ktorý spoločne vyzdobíme kraslicami a pokúsime sa tak vytvoriť rekord v čo najvyššom počte vajíčok,“ doplnila Maťašovská.

Sobota bude v Starom Smokovci patriť aj galakoncertu s jedinou slovenskou primáškou Barborou Botošovou, vnučkou legendárneho Jána Berkyho Mrenicu a dcérou husľového virtuóza Eugena Botoša. Veľkonočná nedeľa obveselí aj tých, ktorý ešte nedali lyžiam pre túto sezónu zbohom. Stačí, keď sa rozhodnú lyžovať na Štrbskom Plese v maske a majú lyžovačku úplne zdarma. Okrem toho budú na Chate pod Soliskom pochovávať lyžu, čím ukončia zimnú sezónu na svahoch.

Tá pravá veľkonočná kúpačka sa strhne v pondelok na Štrbe. „Chlapci kupači poputujú celou dedinou a nenechajú ani jednu dievku suchú,“ upozornila Maťašovská. Veteránka tatranská električka Kométa poteší najmä rodiny s deťmi svojou pondelkovou veľkonočnou jazdou. Jazdiť bude po celý deň, ale kapacitu jazdy má obmedzenú na 80 miest. Tí, ktorým šibáky, vajíčka a voda nič nehovoria, sa môžu zahĺbiť do melódií z čias baroka v Kostole sv. Petra a Pavla v Novom Smokovci.

„Ktosi múdry raz povedal, že najvyššia forma konkurencie je spolupráca, my v OOCR Región Vysoké Tatry sa týmto riadime a pre našich návštevníkov vytvárame program v Tatrách spoločne, tak aby čas strávený v našich veľhorách bol pre nich pestrý a zaujímavý. Neskromne poviem, že čísla hovoria, že sa nám darí, keďže návštevnosť spred krízy sme dávno prekonali a verím, že porastieme aj ďalej,“ konštatoval predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry Ján Mokoš.