Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

V Spišskej Belej začali s opravou chodníka, plánujú obnoviť aj ďalšie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V týchto dňoch začali s prvým medzi Slnečnou ulicou a ulicou Osloboditeľov.

Spišská Belá 21. apríla (TASR) – V rámci plánu stavebných práce na rok 2016 plánuje mesto Spišská Belá rekonštrukciu niekoľkých chodníkov v meste. V týchto dňoch začali s prvým medzi Slnečnou ulicou a ulicou Osloboditeľov. Podľa PR manažérky Alexandry Olekšákovej bola rekonštrukcia vybraného chodníka nevyhnutná.

"Samotnej opravy sa už niekoľko rokov dožadovali obyvatelia mesta žijúci v tejto lokalite. Aj napriek tomu, že mesto zaradilo opravu tohto chodníka do plánu už minulý rok, z časového hľadiska sa nestihla zrealizovať," vysvetlila pre TASR Olekšáková. Ako uviedla, tak spodná časť chodníka bude vydláždená zámkovou dlažbou a jeho horná časť v prudkom stúpaní k ulici Osloboditeľov bude s asfaltovým povrchom, na ktorom sa najmä v zimnom období menej šmýka.

"Predpokladané náklady sú odhadované na sumu 8000 eur. Rekonštrukcia bude financovaná z mestského rozpočtu," informovala Olekšáková. Stavebné práce realizuje Mestský podnik Spišská Belá a mali by byť ukončené do dvoch týždňov. Doplnila, že tento rok samospráva plánuje opraviť viacero chodníkov.