Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

V Snine postavia umelú trávnatú plochu

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Prešovský samosprávny kraj poskytne Snine formou združenej investície 100.000 eur, zvyšnú sumu bude spolufinancovať mesto.

Snina 15. apríla (TASR) – V Snine postavia umelú trávnatú plochu za približne 470.000 eur. Investičný zámer bude realizovaný v areáli futbalového štadióna na ploche súčasného tréningového ihriska. Na zelenú plochu má prispieť Slovenský futbalový zväz a UEFA v rámci projektu "HatTrick" sumou 120.000 eur. Prešovský samosprávny kraj poskytne Snine formou združenej investície 100.000 eur, zvyšnú sumu bude spolufinancovať mesto.

Stavbu futbalového ihriska s umelou trávou bude realizovať spoločnosť Verejnoprospešné služby Snina, v ktorej má mesto 100-% majetkovú účasť. Vypracovanie projektovej dokumentácie by podľa časového harmonogramu malo byť do konca mája, stavba by mala byť dokončená v decembri tohto roka.

Požadovaná plocha pre ihrisko je 72x110 metrov. Pri dodržaní uvedeného rozmeru sa s ihriskom zasiahne až do ochranného valu jestvujúceho veľkého futbalového ihriska a chodníka, ktorý vedie z prevádzkovej budovy popri ihrisku. Bude preto nutné urobiť oporný múr a nový chodník. Zrealizovať bude potrebné aj oplotenie pozdĺž vodného toku s vystuženou podmurovkou z tvárnic pre spevnenie násypu.