Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Posledná rozlúčka s tragicky zosnulými záchranármi bude v utorok

Na snímke kondolenčná kniha a fotografie posádky vrtuľníka zľava: pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš, ktorý havaroval neďaleko obce Strelníky, v centrále spoločnosti Air - Transport Europe v Poprade 8. septembra 2016. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na palube vrtuľníka sa nachádzala posádka v zložení: pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš. Posledná rozlúčka sa bude konať v utorok 20. septembra o 10 h v Poprade.

Poprad 16. septembra (TASR) - Posledná rozlúčka so zosnulými leteckými záchranármi, ktorí tragicky zahynuli počas záchrannej akcie pri obci Strelníky pri Banskej Bystrici, bude v utorok 20. septembra o 10.00 h v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková.

Pri páde záchranárskeho vrtuľníka ATE v katastri obce Strelníky zahynuli na palube štyria ľudia, traja členovia posádky a 38-ročný pacient. Na palube vrtuľníka Bell 429 sa nachádzala posádka v zložení: pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš.



"Pilot vrtuľníka Ján Rušin mal 50 rokov. Počas svojej leteckej kariéry nalietal viac ako 4640 letových hodín, čím patril medzi najskúsenejších pilotov v spoločnosti. Súčasťou leteckého záchranárskeho tímu bol od roku 1995," priblížila Hopjaková. Lekárka Patrícia Krajňáková mala 46 rokov a v záchranárskom vrtuľníku lietala od roku 2014. Na palube sa nachádzal aj 32-ročný záchranár František Bartoš, ktorý pôsobil v ATE najskôr ako letecký mechanik a od roku 2009 ako letecký záchranár.